Miksi juoksen rinkan kanssa?
Executive summary: Minusta vain tuntuu että rinkkajuoksu on minun juttuni.

Painosta

Vuonna 2009 painoin noin 155 kiloa. Perheeseemme oli juuri tullut koira, ja olin alkanut liikkua. Jossain vaiheessa aloin vähän juostakin. Minua innosti ajatus mukana kantamistani ylimääräisistä kiloista, siihen tarvittavasta voimasta ja oman painon vähentyessä suhteellisesti kasvavasta voimasta.

Vuonna 2015 keksin ajatuksen lisäpainojen kanssa juoksemisesta. Aluksi ajattelin vain kertaluontoiseti kokeilla, miltä tuntuisi juosta 50 kiloa painavampana, saman painoisena kuin silloin joskus. Asiat johtivat uusiin asioihin, ja viime vuonna juoksin Vantaalla Guinnesin maailmanennätyksen 60 paunan rinkan kanssa.

» Guinness World Records: Fastest marathon carrying a 60 lb pack
» Ilta-Sanomat 8.10.2016


Keräyksestä

Alunperin ajattelin että viimevuotinen Guinnesin ennätys -rinkkajuoksu-projekti on todennäköisesti ainutlaatuinen juttu.

Keväällä kuitenkin olo ilman rinkkaa alkoi tuntua alastomalta. Palaset loksahtivat kohdalleen, kun keksin miksi kantaisin rinkkaa. Täytetään rinkka yhdessä avustuksilla, ja kannetaan se maratonilla maaliin.

Nyt tavoite on kantaa Vantaalla 14.10.2017 80 paunaa, 8540 euroa (4270 * 2 euroa) Suomen Punaisen Ristin Katastrofirahastoon. Ulkomailla Katastrofirahastosta autetaan mm. aseellisten konfliktien ja luonnonkatastrofien takia hätään joutuneita. Kotimaassa Katastrofirahasto auttaa mm. tulipaloissa äkillisesti kotinsa menettäneitä ja tukee Vapaaehtoista Pelastuspalvelua etsintöjen järjestämisessä.

» Osallistu tästä.


Lahjoituspalvelun tarjoaa www.lahjoituslipas.fi. Maratonin juoksee Läskimaija.
Poliisihallituksen lupa POL-2015-8798. Keräysaika 1.1.2016-31.12.2020 koko maassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Ålands landskapsregering, lupa nro ÅLR 2015/11944. Humanitaariseen toimintaan.